loading...
O Nama

IMPERIUM FESTIVAL

O NAMA

Odgovornost za osnivanje i održavanje tradicije festivala u Bihaću preuzela je ekipa Soundkeepers koja je osnovana 2001. Preko 15 godina Soundkeepers uspješno organizuje festivale i žurke na lokacijama širom Europe. Preko 500 uspješno realizovanih projekata i ove godine krasimo sa šlagom na torti u našem rodnom gradu Bihaću sa Imperium Festivalom.

Imperium festival ovog ljeta godine bilježi svoje četvrto izdanje. U prethodna tri smo koračali prostorom srednjevjekovnog starog grada “Ostrožac”, da bi se prošle godine preselili na obale rijeke Une u srcu grada Bihaća. Kroz isti je prodefiliralo više hiljada posjetioca iz regije i svijeta. Imperium Fest će biti destinacija za preko 30 izvođača iz Bugarske, Njemačke, Švicarske, Austrije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Pored nove video i audio produkcije za vas smo pripremili mnoštvo drugih iznenađenja, uključujući rafting, kampove, muzičke radionice i afterparije!

Zahvaljujemo se sponzorima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. Među ostalima to su Preminger, Red Bull, NLB Banka i Opstina Bihac.